Forum www.flamingwheels.pl Strona Główna www.flamingwheels.pl
Forum miłośników prawdziwych samochodów amerykańskich.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

GDZIE ZMIENIĆ/PRZEROBIĆ ŚWIATŁA W WAWIE????
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.flamingwheels.pl Strona Główna -> Warsztaty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
darry dooman
Newbie
Newbie

PostWysłany: Thu Jan 28, 2010 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

temat stary, ale jesli chodzi o tylny przeciwmgielny, wiele amerykancow posiada podwojne wsteczne, wiec jeden mozna zrobic przeciwmgielny naklejajac odpowiednią folię http://moto.allegro.pl/item888556155_folia_do_lamp_szybko_tanio_i_bezpiecznie_zobacz.html

ja mialem tak w chryslerze sebringu i teraz tak samo zrobilem w aurorze, generalnie nie widac w ogóle ze to folia, lampa wyglada jak oryginał...idealnie się naciąga i rozciąga na wszelkie nierówności...a koszt? 6pln?

PRZED (przykładowe foto)

PO

---------------------------------
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
grusiak
forum killer

PostWysłany: Thu Jan 28, 2010 12:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zadzwoń do mojego staruszka, który się tym zajmował przez 15lat. Może kogoś poleci lub sam się tym zajmie

tel. 601277121

Paweł
fridrich
Newbie
Newbie

PostWysłany: Thu Jan 28, 2010 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CadillacMan napisał:

kiedys tate złapali na przekroczeniu prędkosci to nawet sie nie kapli ze swiatła są inne
Pozdrawiam

Skoro temat odkopany to dorzuce swoje 3 grosze. 30.12.09 miałem identyczną sytuację, ale niestety trafiłem na gorszego misia no i dowód straciłem, dlatego też będę jednak przerabiał, chociaż bardzo tego nie chcę....

Tak dupnie zeszły rok mi się zakończył a czkawkę z tego tytułu mam do dzisiaj
grusiak
forum killer

PostWysłany: Thu Jan 28, 2010 10:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli macie oddzielnie żarówki do świateł i stopu, szczerze proponuje zastosowanie takich żarówek

U chłopaków i w moim Caprice to zdało egzamin
fridrich
Newbie
Newbie

PostWysłany: Thu Jan 28, 2010 11:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grusiak napisał:
jeśli macie oddzielnie żarówki do świateł i stopu, szczerze proponuje zastosowanie takich żarówek

U chłopaków i w moim Caprice to zdało egzamin

Ale w miejsce czego je wstawialiście, bo nie bardzo rozumiem
karlone
rookie

PostWysłany: Fri Jan 29, 2010 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chodzi o to że miga cała lampa (np 3 zarowki) więc wydzielasz jedną i zastępujesz ją tymi diodami migającymi na pomarańczowo. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, bo te kilka diod to raczej słabizna w porównaniu do kierunkowskazów innych aut. Fridrich ale czy ty czasem nie masz pomarańczowych kierunków?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
grusiak
forum killer

PostWysłany: Fri Jan 29, 2010 12:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, nie...chodzi mi o to, że jeżeli masz lampe podzieloną oryginalnie na stop, mijanki, migacze, to nalezy wymontowć białą żarówke w migaczu i zamontować dobrej jakosci mocna żarówkę led w kolorze amber, która świeci tak silnie, że czerwony klosz świeci na pomarańczowo - a przynajmniej nie na czerwono. Staruszek zamontował takie w BMW X6 (klosz lampy jest mocno przezierny) i świeciło doskonale. Klosz migacza nie musi być pomarańczowy. Musi świecić na pomarańczowo.
fridrich
Newbie
Newbie

PostWysłany: Fri Jan 29, 2010 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karlone napisał:
Fridrich ale czy ty czasem nie masz pomarańczowych kierunków?

Pomarańczowych kierunków w oryginale nigdy nie było. Ktoś musiał już próbować tylne lampy przerabiać, bo oryginalnie wyglądają one tak:

a u mnie tak:

Pomarańczowe plexi wstawione są w miejsce chromowanych listew. W dodatku wyprowadzone są po dwa gniazda na żarówki, ale połączone z oryginalnymi kierunkami i stopami, a co za tym idzie w momencie hamowania świecą również. Niestety żarówki to 5V gówienka i w ciągu dnia praktycznie tego nie widać - gdy jest ciemno jest trochę lepiej. Żarówki te zdemontowałem, żeby uniknąć fatalnej choinki, ale po utracie dowodu, będę kombinował dalej z tematem. Myślałem o jakimś pasku LEDów pod tą plexi, no i dodatkowym obwodzie, co by stop nie świecił na pomarańczowo.

Grusiak, a gdzie dostałeś takie żarówki? Zwykła hurtownia motoryzacyjna, czy coś innego? Pamiętasz ile kosztowały? Bo może tego też bym spróbował. Jakby zdało egzamin, to kupiłoby się nowe lampy, żeby dupcia wyglądała ładniej z oryginalnym chromem
PistonPL
Bullitt

PostWysłany: Fri Jan 29, 2010 10:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grusiak napisał:
Nie, nie...chodzi mi o to, że jeżeli masz lampe podzieloną oryginalnie na stop, mijanki, migacze, to nalezy wymontowć białą żarówke w migaczu i zamontować dobrej jakosci mocna żarówkę led w kolorze amber, która świeci tak silnie, że czerwony klosz świeci na pomarańczowo - a przynajmniej nie na czerwono. Staruszek zamontował takie w BMW X6 (klosz lampy jest mocno przezierny) i świeciło doskonale. Klosz migacza nie musi być pomarańczowy. Musi świecić na pomarańczowo.

sprawdzany patent w daytonie. zajebutne pomarańczowe ledy w czerwonym kloszu dają radę, choć zapewne wiele zależy odsamego klosza.
'92 Pontiac Trans Sport 3.8 V6 (w stanie krytycznym)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.flamingwheels.pl Strona Główna -> Warsztaty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: