| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
darry dooman Newbie

|
Wysłany: Thu Jan 28, 2010 11:44 am Temat postu: |
|
|
temat stary, ale jesli chodzi o tylny przeciwmgielny, wiele amerykancow posiada podwojne wsteczne, wiec jeden mozna zrobic przeciwmgielny naklejajac odpowiednią folię http://moto.allegro.pl/item888556155_folia_do_lamp_szybko_tanio_i_bezpiecznie_zobacz.html
ja mialem tak w chryslerze sebringu i teraz tak samo zrobilem w aurorze, generalnie nie widac w ogóle ze to folia, lampa wyglada jak oryginał...idealnie się naciąga i rozciąga na wszelkie nierówności...a koszt? 6pln?
PRZED (przykładowe foto)
PO
 _________________ Pozdrawiam
darry dooman
Oldsmobile Aurora 4.0L V8
---------------------------------
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grusiak forum killer

|
Wysłany: Thu Jan 28, 2010 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Zadzwoń do mojego staruszka, który się tym zajmował przez 15lat. Może kogoś poleci lub sam się tym zajmie
tel. 601277121
Paweł _________________
Blazer K5 - nowy projekt, czy raczej wyzwanie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fridrich Newbie

|
Wysłany: Thu Jan 28, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
| CadillacMan napisał: |
kiedys tate złapali na przekroczeniu prędkosci to nawet sie nie kapli ze swiatła są inne
Pozdrawiam |
Skoro temat odkopany to dorzuce swoje 3 grosze. 30.12.09 miałem identyczną sytuację, ale niestety trafiłem na gorszego misia no i dowód straciłem, dlatego też będę jednak przerabiał, chociaż bardzo tego nie chcę....
Tak dupnie zeszły rok mi się zakończył a czkawkę z tego tytułu mam do dzisiaj  _________________ Ford Crown Victoria LX '92 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grusiak forum killer

|
Wysłany: Thu Jan 28, 2010 10:53 pm Temat postu: |
|
|
jeśli macie oddzielnie żarówki do świateł i stopu, szczerze proponuje zastosowanie takich żarówek
U chłopaków i w moim Caprice to zdało egzamin _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
fridrich Newbie

|
Wysłany: Thu Jan 28, 2010 11:44 pm Temat postu: |
|
|
| grusiak napisał: | jeśli macie oddzielnie żarówki do świateł i stopu, szczerze proponuje zastosowanie takich żarówek
U chłopaków i w moim Caprice to zdało egzamin |
Ale w miejsce czego je wstawialiście, bo nie bardzo rozumiem  _________________ Ford Crown Victoria LX '92 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karlone rookie

|
Wysłany: Fri Jan 29, 2010 8:35 am Temat postu: |
|
|
chodzi o to że miga cała lampa (np 3 zarowki) więc wydzielasz jedną i zastępujesz ją tymi diodami migającymi na pomarańczowo. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, bo te kilka diod to raczej słabizna w porównaniu do kierunkowskazów innych aut. Fridrich ale czy ty czasem nie masz pomarańczowych kierunków? _________________ 98 Ford P71
auto nie wielbłąd  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grusiak forum killer

|
Wysłany: Fri Jan 29, 2010 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie, nie...chodzi mi o to, że jeżeli masz lampe podzieloną oryginalnie na stop, mijanki, migacze, to nalezy wymontowć białą żarówke w migaczu i zamontować dobrej jakosci mocna żarówkę led w kolorze amber, która świeci tak silnie, że czerwony klosz świeci na pomarańczowo - a przynajmniej nie na czerwono. Staruszek zamontował takie w BMW X6 (klosz lampy jest mocno przezierny) i świeciło doskonale. Klosz migacza nie musi być pomarańczowy. Musi świecić na pomarańczowo. _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
fridrich Newbie

|
Wysłany: Fri Jan 29, 2010 9:33 pm Temat postu: |
|
|
| karlone napisał: | | Fridrich ale czy ty czasem nie masz pomarańczowych kierunków? |
Pomarańczowych kierunków w oryginale nigdy nie było. Ktoś musiał już próbować tylne lampy przerabiać, bo oryginalnie wyglądają one tak:
a u mnie tak:
Pomarańczowe plexi wstawione są w miejsce chromowanych listew. W dodatku wyprowadzone są po dwa gniazda na żarówki, ale połączone z oryginalnymi kierunkami i stopami, a co za tym idzie w momencie hamowania świecą również. Niestety żarówki to 5V gówienka i w ciągu dnia praktycznie tego nie widać - gdy jest ciemno jest trochę lepiej. Żarówki te zdemontowałem, żeby uniknąć fatalnej choinki, ale po utracie dowodu, będę kombinował dalej z tematem. Myślałem o jakimś pasku LEDów pod tą plexi, no i dodatkowym obwodzie, co by stop nie świecił na pomarańczowo.
Grusiak, a gdzie dostałeś takie żarówki? Zwykła hurtownia motoryzacyjna, czy coś innego? Pamiętasz ile kosztowały? Bo może tego też bym spróbował. Jakby zdało egzamin, to kupiłoby się nowe lampy, żeby dupcia wyglądała ładniej z oryginalnym chromem  _________________ Ford Crown Victoria LX '92 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PistonPL Bullitt

|
Wysłany: Fri Jan 29, 2010 10:11 pm Temat postu: |
|
|
| grusiak napisał: | | Nie, nie...chodzi mi o to, że jeżeli masz lampe podzieloną oryginalnie na stop, mijanki, migacze, to nalezy wymontowć białą żarówke w migaczu i zamontować dobrej jakosci mocna żarówkę led w kolorze amber, która świeci tak silnie, że czerwony klosz świeci na pomarańczowo - a przynajmniej nie na czerwono. Staruszek zamontował takie w BMW X6 (klosz lampy jest mocno przezierny) i świeciło doskonale. Klosz migacza nie musi być pomarańczowy. Musi świecić na pomarańczowo. |
sprawdzany patent w daytonie. zajebutne pomarańczowe ledy w czerwonym kloszu dają radę, choć zapewne wiele zależy odsamego klosza. _________________ '90 Dodge Daytona Shelby R4 2.2 IC Turbo II
'87 Dodge Daytona Pacyfica 2.2 Turbo II
'90 Pontiac Bonneville 3.8 V6
'92 Pontiac Trans Sport 3.8 V6 (w stanie krytycznym) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|